به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، ۴۲ سال پیش در چنین روزی، بیست و دوم دی سال ۱۳۵۷ هجری شمسی در حساسترین لحظات انقلاب اسلامی ایران که دولت آمریکا در تکاپوی حفظ رژیم پهلوی بود، حضرت امام خمینی (ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی، با توجه به موقعیت خاص انقلاب، دستور تشکیل شورای انقلاب را صادر کرد.
وظیفه اصلی این شورا، ایجاد هماهنگی در مبارزات مردم ایران علیه رژیم شاه، پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و همچنین فراهم کردن زمینه‌های تشکیل دولت موقت بود.
امام خمینی (ره) در پیام خود در این باره تاکید کرد: «خواست مردم مسلمان ایران، تنها رفتن شاه و برچیده شدن بساط نظام سلطنت نیست، بلکه مبارزه ملت ایران تا استقرار جمهوری اسلامی که متضمن آزادی ملت و استقلال ایران و تامین عدالت اجتماعی می‌باشد، ادامه خواهد یافت.»
شایان ذکر است پس از سقوط رژیم شاه، شورای انقلاب وظیفه قانونگذاری را نیز تا تشکیل مجلس شورای اسلامی در ایران به عهده داشت.
تشکیل شورای انقلاب اسلامی یکی از نخستین اقدام‌های عملی در جهت اداره کشور و تاسیس بالاترین نهاد تصمیم‌گیری به شمار می‌رفت که به نقطه عطفی برای نهضت اسلامی تبدیل شد چراکه تا قبل از آن تاریخ، نیروهای انقلاب نمی‌دانستند که انتقال قدرت از رژیم پهلوی به جمهوری اسلامی چگونه صورت خواهد گرفت.
سرانجام با شروع کار مجلس در هفتم خرداد ۱۳۵۹ خورشیدی و تشکیل شورای نگهبان و دیگر نهادها، مسوولیت و ضرورت وجودی شورای انقلاب به پایان رسید.
البته آخرین جلسه شورا در ۲۶ تیر ۱۳۵۹ برگزار شد. که در آن جلسه حسن ابراهیم حبیبی سخنگوی شورای انقلاب گفت: امروز با رسمیت یافتن مجلس شورای اسلامی و کامل شدن اعضای شورای نگهبان و تصویب قانون اساسی، کار شورای انقلاب که تاکنون وظیفه قانونگذاری را بر عهده داشت، نیز به پایان رسید.